Neviđeno dobro

Oprez, zaljubićete se: Pečene jagode? I ukusno i lako! (FOTO)

0
Ako mislite da jagode više nisu dovoljno slatke za vas, ispecite ih pa razmislite još jednom...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1/2 kg jagoda

 

30 gr šećera

 

1 kašika ekstrakta od vanile

 

Priprema:

 

Operite i očistite jagode od peteljki, pa ih isecite na polovine, piše Lisa. Izmešajte ih sa šećerom i ekstraktom vanile. Pecite ih u plehu, na pek-papiru, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, oko pola sata.

 

Super trik: Da jagode što duže ostanu sveže (VIDEO)

 

Ohlađene, iskoristite kao namaz za slatke sendviče ili umutite u parfe, pa dekorišite šlagom i seckanim pistaćima ili čokoladom i domaćim pahuljicama!

makonda-tracker