Ovako se pravi kora:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i još miksati. Potom umešati brašno s praškom za pecivo i kokos, pa sve lepo sjediniti.
Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru odmah preliti hladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.
Kremasta i sočna: Pita iz tiganja koju će voleti cela porodica (FOTO)
Fil 1:
Jagode usitniti blenderom, dodati šećer i kuvati. Posebno rastvoriti prašak za puding u vodi, pa sipati u proključalu masu. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skloniti s vatre.
Fil 2:
Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i 100 ml mleka, te ukuvati u preostalo proključalo mleko na šporetu. Penasto izmiksati puter sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od žumanaca i mleka.
Finalni postupak:
Šlag ulupati s kiselom vodom. Na koru naneti fil broj 1. i poravnati, premazati filom broj 2. i dekorisati umućenim šlagom.
Bez mleka, bez jaja, bez putera, a i činije: Ludo luda kraljica čokoladnih poslastica (VIDEO)
SASTOJCI:
5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g kokosa, 200 ml hladnog mleka za prelivanje kore
Sočne crne palačinke: Čim ih probate, zauvek ćete zaboraviti ostale varijante ovog slatkiša (RECEPT)
Fil 1:
500 g jagoda, 200 g šećera, 2 pudinga od jagode, 250 ml vode
Fil 2:
5 žumanaca i 7 kašika šećera, 5 kašika gustina, 500 ml mleka i 200 g putera, 100 g šećera u prahu
Za dekoraciju: 200 g šlaga umućen sa 300 ml kisele vode
( lepotaizdravlje.rs )