Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Nema potrebe za mešenjem testa, kupite gotovo lisnato u prodavnici, rastanjite ga nafilujte ukusnim filom i uživajte u ukusnom dezertu od kojeg miriše cela kuća.
Štrudle su savršene, jer nas često vraćaju u detinjstvo i ono vreme kada je naše bilo da se igramo, a bake i majke su brinule o tome šta će se spremati od hrane.
Posle ručka nema ništa lepše nego zasladiti se ukusnim dezertom, a ova štrudla će vas oduševiti na prvi mah.
Sastojci za štrudlu od jabuka
- 400 g lisnatog testa
- 150 g putera
- 4 kašike šećera
- 5 jabuka
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu po želji
Priprema:
- Testo odmrzni, ostavi ga u zatvorenom pakovanju na sobnoj temperaturi 2–3 sata.
- Jabuke oprati, oljušti, očisti od koštica i naseckati na male kockice. Dodajte šećer, cimet i prezle, pa sve dobro promešajte.
- Puter otopite
- Za jednu štrudlu koristi četiri lista testa. Svaki list premažte otopljenim puterom, slažite ih jedan na drugi, a zatim rasporedite fil od jabuka, ostavljajući malo prostora oko ivica. Uvijte štrudlu pažljivo, uvlačeći ivice prema unutra. Ponoviti postupak sa preostalim testom.
- Štrudle premaži puterom i postavi na pleh obložen papirom za pečenje, šavom okrenutim na dole.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Gotove štrudle pospite šećerom u prahu.
Saveti:
Lisnato testo se brzo suši, pa dok radite sa jednim listom, ostale pokrijte vlažnom krpom.
Bonus video:
Čokolada sa čvarcima
( Glossy, Ilić Milica )




