Kraljica Elizabeta II je tokom posete Australiji probala čokoladnu poslasticu bogatog ukusa, koji joj se toliko dopao da je tražila recept kako bi mogli da joj spremaju to u Bakingemskoj palati.
Kraljevski kuvar Deren Mekgrejdi radio je 11 godina za britansku kraljicu Elizabetu Drugu.
On je nedavno otkrio bez kojeg "tajnog" pića članovi kraljevske porodice nikuda ne idu i kako se pravi, a sada je otkrio i da je kraljica Elizabeta obožavala "bogat čokoladni dezert" koji je prvi put probala tokom putovanja u Australiju.
Tokom zvanične posude Melburnu, britanskoj kraljici je poslužen čokoladni markiz koji joj se toliko dopao da je tražila recept kako bi mogla da ga donese britanskim kuvarima da ga naprave za nju. Deren je potvrdio da tako nešto nikad ranije nije uradila.
- Želela je da kuvari u kuhinji ovo naprave i stave ga u jelovnik kako bi mogla da ga posluži svojim gostima - otkrio je Deren i dodao:
- Čokoladni markiz je zaista bogat, čokoladni, paperjast, baršunast, kremasti mu koji se zamrava, ali ne previše. -
Deren Mekgrejdi je otkrio da je to bilo fantastično, jer su oni mogli da naprave ovaj čokoladni dezert i da ga zamrznu, a kada je kraljica imala goste, onda bismo ga izvadili iz zamrzivača i poslužili.
- Sa malo voća ili nekog krema sa ukusom kafe, imali smo savršen dezert - dodao je on.
Sastojci:
- 200 gr crne čokolade (najbolje je 60% kakaoa)
- 100 gr neslanog putera
- 100 gr šećera
- 2 kašike kakaoa
- 3 žumanca
- 2 kašike brendija
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pufnasti. Potom dodajte žumanca, brendi i kakao i mutite dok se sve ne sjedini.
Otopite čokoladu u posebnoj posudi i ostavite sa strane.
Umutite slatku pavlaku, pa ostavite sa strane.
Umutite smesu sa puterom i kakaom u otopljenu čokoladu i pažljivo umešajte slatku pavlaku dok se ne sjedini.
Kašikom sipajte u pripremljeni kalup za hleb i zamrznite preko noći. Uživajte.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač





