Sočne zdrave pljeskavice će uz omiljenu salatu postati vaš čest izbor.
Ovsena kaša, jaja na "sto načina", sendviči: često upadne u začarani krug obroka koje priprema za doručak ili večeru, a izbora zapravo ima mnogo više.
Iskoristite sezonu tikvica, povrća koje može da se jede u najrazličitijim oblicima i da bude podjednako ukusna.
Zbog blagog ukusa je obožavaju i deca, a pa ako ste u potrazi za nekim novim, a zdravim receptom, evo preporuke da isprobate pljeskavice sa sirom i tikvicama.
One se veoma brzo spremaju, a najbolje od svega što stižu za svega 20 minuta, i to iz rerne. Nema potrebe da stojite pored šporeta, a ni da ih pržite u dubokom ulju, kao što je to uglavnom slučaj sa pljeskavicama.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 80 gr speltinog brašna
- 130 gr palente
- 300 gr sitnog sira
- 3 jaja
- 1 kašika maslinovog ulja
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašičice soli
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i pustite desetak minuta da odstoje kako bi pustile vodu.
Potom ih iscedite i pomešajte sa ostalim sastojcima.
Pljeskavice vadite kašikom i ređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
Odozgore pospite susam, golicu ili bundevino seme.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon 20 minuta proverite da li su gotove.
BONUS VIDEO
MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

