jednostavno

Napravite odmah duplu meru, nećete moći da ga se zasitite: Najlepši recept za koh sa mlevenim keksom idealan je za leto

0

Ova sočna poslastica brzo se i jednostavno sprema, a idealna je za tople letnje dane.

Koh sa mlevenim keksom je još kremastiji i sočniji od osnovnog recepta
Koh sa mlevenim keksom je još kremastiji i sočniji od osnovnog receptafoto: Shutterstock/Milena Sta

Koh je kolač koji se dosta spremao u Jugoslaviji i predstavlja brzu i jeftinu poslasticu koja se pravi od sastojaka koje mahom već imamo u frižideru.

 

Ako ste se zasitili klasičnog recept za koh, koji je sam po sebi već odličan, predlažemo vam da isprobate ovaj recept sa mlevenim keksom.

 

Sigurni smo da će vam ovaj kolač postati jedan od omiljenih i da ćete ga često spremati, pogotovo kada vam se najave gosti.

Priprema:

 

  • 3 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 20 kašika hladnog mleka
  • 3 kašike griza
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

 

Za preliv:

 

  • 1 litar +1/2 l  mleka
  • 1 kašika šećera
  • 4 vanilin šećera

 

Priprema:

 

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Razdvojte belanca od žumanca, pa belanca umutite penasto mikserom. Posebno umutite žumanca, pa postepeno dodajte šećer i mleko, a potom i griz, mleveni keks, vanilin šećer i prašak za pecivo. 

 

Kada to sve umutite, dodajte sneg od belanaca i kašikom ga umešajte. 

 

Sipajte kolač u podmazan plen i pecite pola sata na 200 stepeni.

 

Pet minuta pre kraja pečenja koha ugrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom. 

 

Pa čim izvadite iz rerne polako preko koha sipajte preliv i ostavite da se ohladi. 

 

BONUS VIDEO

Kako Kinezi prave Mesečev kolač?

 

 

makonda-tracker