Kada je jednom probate, postaje stalni favorit na vašem dezertnom meniju!
Ako volite čuveni italijanski tiramisu, ali vam se ne da gubiti vreme na komplikovanu pripremu – imamo savršeno rešenje za vas!
Lažna tiramisu torta gotova je za svega 15 minuta, ne peče se i ne sadrži jaja, što je čini idealnom i za one koji izbegavaju sirove sastojke. Ova brzinska poslastica osvaja svojim bogatim, kremastim slojevima i neodoljivim ukusom kafe.
Priprema je toliko jednostavna da uspeva čak i početnicima u kuhinji. Idealna je za iznenadne goste, nedeljni ručak ili kada jednostavno želite nešto slatko, a da ne palite rernu.
SASTOJCI
- 300 g piškota
- Kafa
- 200 g pudinga od karamele
- 1 l mleka
- 18 komada keksa
- 200 ml slatke pavlake
- Gorki kakao
PRIPREMA
- Odstranite malo manje od polovine svake piškote, umačite ih jednu po jednu u skuvanu crnu kafu i poređajte uspravno uz ivice okruglog kalupa.
- Karamel puding umešajte sa mlekom i stavite da kuva na srednjoj vatri. Ne čekajte da se potpuno zgusne, već kada je blago zgusnut pudingom prelijte keks prethodno stavljen u posebnu posudu. Dodajte i slatku pavlaku, pa sve zajedno izblendujte kako bi se sjedinilo.
- Potom dobijenu smesu sipajte u kalup, između piškota te sve ubacite u ftižider oko 30 minuta.
- Izvadite iz frižidera, cele piškote umačite u crnu kafu i ređajte odozgo preko pudinga, potom kolač umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odstoji 2-3 sata.
- Nakon toga tortu prevrnite naopačke na tacnu i kremasti deo u sredini pospite kakaom. Kolač možete iseći i poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)





