ukusno, a korisno

Najbolji recept za granolu sa suvim šljivama: Superzdrav doručak koji možete da jedete danima i posle ste satima siti

0

Ako želite da počnete dan pouzdano zdravim obrokom, ovo je jedan od najboljih mogućih!

Granola sa suvim voćem
Granola sa suvim voćemfoto: Liudmyla Chuhunova/Shutterstock

Ako ste ljubitelj muslija, imajte u vidu da je kupovni pun dodatih šećera i raznih veštačkih sastojaka, dok se domaća varijanta – granola – pravi očas posla i daleko je zdravija opcija.


Granola obiluje zdravim mastima i vlaknima zahvaljujući orašastim plodovima i semenkama, dok je za dodatnu dozu biljnih vlakana tu i obilje ovsenih pahuljica, pa možete biti sigurni da će osećaj sitosti trajati duže nego da ste jeli nešto nezdravo poput peciva.


Takođe, u ovom jelu ćete pronaći obilje vitamina, minerala i antioksidanasa, a uz dodatak pravih sastojaka, poput suvog voća i kokosovog ulja, "pojačaćete" hranljivost granole.

Sastojci:

  • 4 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje oraha
  • 1/2 šolje semenki suncokreta
  • 1/2 šolje seckanih suvih šljiva
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 1,5 kašičica arome vanile
  • 1/4 šolje meda


Priprema

  1. Pomešajte u jednoj činiji suve sastojke: kokosovo brašno, ovsene pahuljice, sitno seckane orahe i semenke suncokreta.
  2. U odvojenoj posudi pomešajte kokosovo ulje, meda, aromu vanile i so.
  3. Potom pomešajte ove dve mešavine i mešajte dok se lepo ne sjedini i da dok se suvi sastoji ne navlaže.
  4. Prebacite smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom, lepo rasporedite i pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 30 minuta. Posle 20 minuta počnite da proveavate i pazite da smesa ne počne da tamni.
  5. Kad je pečena granola, dok je još vruća, dodajte joj sitno seckane suve šljive, promešajte, pa sipajte u tegle.
  6. Služite uz jogurt ili mleko.

 

BONUS VIDEO

Saveti za mršavljenje

Error in getting video.

 

makonda-tracker