Ako želite da počnete dan pouzdano zdravim obrokom, ovo je jedan od najboljih mogućih!

Ako ste ljubitelj muslija, imajte u vidu da je kupovni pun dodatih šećera i raznih veštačkih sastojaka, dok se domaća varijanta – granola – pravi očas posla i daleko je zdravija opcija.
Granola obiluje zdravim mastima i vlaknima zahvaljujući orašastim plodovima i semenkama, dok je za dodatnu dozu biljnih vlakana tu i obilje ovsenih pahuljica, pa možete biti sigurni da će osećaj sitosti trajati duže nego da ste jeli nešto nezdravo poput peciva.
Takođe, u ovom jelu ćete pronaći obilje vitamina, minerala i antioksidanasa, a uz dodatak pravih sastojaka, poput suvog voća i kokosovog ulja, "pojačaćete" hranljivost granole.
Sastojci:
- 4 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje oraha
- 1/2 šolje semenki suncokreta
- 1/2 šolje seckanih suvih šljiva
- 1 šolja kokosovog brašna
- prstohvat soli
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 1,5 kašičica arome vanile
- 1/4 šolje meda
Priprema
- Pomešajte u jednoj činiji suve sastojke: kokosovo brašno, ovsene pahuljice, sitno seckane orahe i semenke suncokreta.
- U odvojenoj posudi pomešajte kokosovo ulje, meda, aromu vanile i so.
- Potom pomešajte ove dve mešavine i mešajte dok se lepo ne sjedini i da dok se suvi sastoji ne navlaže.
- Prebacite smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom, lepo rasporedite i pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 30 minuta. Posle 20 minuta počnite da proveavate i pazite da smesa ne počne da tamni.
- Kad je pečena granola, dok je još vruća, dodajte joj sitno seckane suve šljive, promešajte, pa sipajte u tegle.
- Služite uz jogurt ili mleko.
BONUS VIDEO
Saveti za mršavljenje