rapsodija ukusa

Pronašli smo recept za najsočniji biskvit kolač na svetu – neodoljivo je ukusan & svakim zalogajem vraća u detinjstvo!

0

Mada su čokoladne i kremaste poslastice lepe, ponekada umeju da dosade i upravo tada na scenu stupaju ovakvi vanvremenski slatkiši.

Ovo je jedan od najlepših kolača koje ćete probati
Ovo je jedan od najlepših kolača koje ćete probatifoto: Youtube / Printscreen/ @ricettedolce

Praznici su iza ćoška i svaki dom počinje na miriše na najlepša jela i dezerte domaće kuhinje, koji neminovno asociraju na bezbrižne dane detinjstva.

 

U tom duhu najčešće se pripremaju raznorazne pite i štrudle po starinskim receptima, a mnogi ne znaju da postoji zimski kolač lepši od svakog drugog dezerta.

 

Zdrav je i ukusan, priprema se brzo i lako, dok njegov čarobni ukus vraća u neka bezbrižnija i lepša vremena.

 

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • ekstrakt vanile
  • 100 ml ulja od semena
  • 100 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 150 g krem sira 20 g šećera
  • 1 jaje
  • ekstrakt vanile
  • borovnice, maline ili neko drugo crveno voće po želji

 

Priprema:

 

  1. U jednu posudu sipajte 2 jaja, prstohvat soli, 80g šećera i malo ekstrakta vanile pa sve umutite mikserom. Usput dodajte 100ml ulja i nastavite da miksujete. U nekom trenutku dodajte i 100ml mleka. Mutite dok ne dobijete homogenu tečnu smesu sa penicom na vrhu.
  2. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte smesi. Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu gustu smesu bez grudvica. Zatim smesu ravnomerno sipajte preko pek papira u okruglastom dubokom plehu.
  3. U jednoj posudici dobro pomešajte krem sir, 20g šećera, ekstrakt vanile i jedno jaje. Tako dobijenu smesu dodajte preko prve smese u plehu, ali kašikom, poput okruglastih ukrasa, tako da se dobije reljefast kolač.
  4. Odozgo ravnomerno rasporedite borovnice ili drugo crveno voće po izboru. Ubacite u rernu i neka se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.
  5. Kada je kolač pečen možete ga izvući iz rerne i posuti šećerom u prahu. Sačekajte da se malo ohladi, isecite ga i poslužite. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova

 

makonda-tracker