morate probati

Pronašli smo najkremastiju prazničnu tortu – mekana je, ukusna & sprema se bez pečenja za svega 10 minuta!

0

dealna je za svaku svečanu trpezu i garantuje da će biti omiljena među svim generacijama!

Ovo je najlepši kolač koji ćete probati
Ovo je najlepši kolač koji ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @Dolciveloci89

Ako ste u potrazi za brzim i ukusnim dezertom koji odiše prazničnim duhom, ova torta bez pečenja savršen je izbor!

 

Gotova za svega 10 minuta, ova kremasta poslastica pravi je spas za sve koji žele uštedeti vreme u kuhinji, a i dalje zadiviti porodicu i goste.

 

Sa bogatim slojevima kremova i hrskave baze, torta se lako priprema i pruža nezaboravan ukus.

 

SASTOJCI

 

  • 250 g maskarponea
  • 20 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake Čokoladni krem
  • 200 g piškota
  • Kafa
  • Gorki kakao

 

PRIPREMA

 

  1. U posudu sipajte maskarpone, šećer u prahu i slatku pavlaku, pa izmiksujte mikserom tako da dobijete gustu kremu. Kremu podelite na dve polovine, pa i prvu polovinu sipajte dve kašike čokoladnog krema i dobro umešajte.
  2. Umočite piškote u mlaku crnu kafu, ali ne previše, kako se ne bi raspale, i poređajte ih ravnomerno po providnoj foliji.
  3. Potom ravnomerno preko piškota razmažite beli krem, a zatim na sredinu belog krema stavite čokoladni u debelom sloju.
  4. Uhvatite sa dva suprotna kraja foliju i savijte piškote tako da oformite oblik trougla, ali vodite računa da krem sabijete tako da sve postane jedna kompaktna celina, poput trouglastog rolata.
  5. Stavite u frižider i kada se ohladi i stisne, pospite odozdo cimetom i možete je poslužiti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

 

makonda-tracker