JAKO, A ZDRAVO

Sočno, BRZO i preukusno: Ručak koji izuva - pileća džigerica u saftu gotova za 20 minuta (RECEPT)

0

Brzinski ručak gotov za 20 minuta, fino će zasititi celu porodicu

Brza pileća džigerica u paradajz sosu - ručak gotov za 20 minuta
Brza pileća džigerica u paradajz sosu - ručak gotov za 20 minutafoto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekad ostanemo bez ideja ili nam vreme ne ide na ruku, a naravno da moramo jesti ili napraviti ručak za ukućane.

 

Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a volite pileću džigericu ovaj recept je idealan za vas.

 

Potrebno je:

 

  • pola kg pileće džigerice
  • 1 manja glavica luka
  • mala šoljica kuvanog paradajza 

 

  1. U tiganj sipajte malo ulja.
  2. Crni luk očistite i isecite na šnite. Potom u zagrejano ulje stavite da se luk dinsta.
  3. Nakon 2,3 minuta sipajte džigericu i malijte sa malo vode.
  4. Smanjite vatru da se dinsta na laganoj vatri.
  5. Posle oko 15 minuta dodajte kuvani paradajz. Promešajte. Vodite računa da vam tada ne zagori.
  6. S vremena na vreme okrenite parčiće džigerice da svako dobije lepu koricu. 

 

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker