SPREMNE ZA 30 MINUTA

Kremaste pečurke u pavlaci će vas raspametiti ukusom: Ručak nikad brži, a dobro će vas zasititi (RECEPT)

0

Kremaste i ukusne pečurke u kiseoj pavlaci su genijalna ideja za brzinski ručak

Sočne pečurke u pavlaci
Sočne pečurke u pavlacifoto: Printscreen/youtube/Domaći Kuhar

Nekad je teško naći ideju za brz i ukusan ručak, uz to da bude i hranljiv, a da ne sadrži meso u sebi.

 

Zato vam donosimo recept za pečurke u pavlaci koje će vas ouševiti ukusom, a uz to se spremaju za svega 30 minuta.

 

Naravno da ih možete poslužiti kao dodatak mesu, ali dijetalnija varijatna ručka su upravo one same kao glavno jelo.

 

Sastojci:

 

Pola kilograma pečuraka

200 ml kisele pavlake

1 glavica crnog luka

pola kašičice origana

pola kašilice suvog biljnog začina

kašičica bibera

 

Priprema:

  1. Najpre properite pečurke i dobro ih osušite.

  2. Izdinstajte crni luk.
  3. Kada postane staklast, dodajte sitno iseckane pečurke. 
  4. Polako dodajte začine i vrlo malo vode, otprilike pola šolje.
  5. Kad voda ispari, dodajte kiselu pavlaku i još malo prodinstajte.
  6. Savršeno se slažu uz sezonsku salatu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker