Kremaste i ukusne pečurke u kiseoj pavlaci su genijalna ideja za brzinski ručak
Nekad je teško naći ideju za brz i ukusan ručak, uz to da bude i hranljiv, a da ne sadrži meso u sebi.
Zato vam donosimo recept za pečurke u pavlaci koje će vas ouševiti ukusom, a uz to se spremaju za svega 30 minuta.
Naravno da ih možete poslužiti kao dodatak mesu, ali dijetalnija varijatna ručka su upravo one same kao glavno jelo.
Sastojci:
Pola kilograma pečuraka
200 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
pola kašičice origana
pola kašilice suvog biljnog začina
kašičica bibera
Priprema:
-
Najpre properite pečurke i dobro ih osušite.
- Izdinstajte crni luk.
- Kada postane staklast, dodajte sitno iseckane pečurke.
- Polako dodajte začine i vrlo malo vode, otprilike pola šolje.
- Kad voda ispari, dodajte kiselu pavlaku i još malo prodinstajte.
- Savršeno se slažu uz sezonsku salatu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video