božanstveni

Brzo & jednostavno, a ukusno i dekorativno! Praznični keksići po receptu Marije Veljković, Đurađa, Rose i Neve

2

Popularna voditeljka i ponosna mama troje dece pokazala je delić praznične atmosfere u svom domu i otkrila nam dragocen recept za domaći keks

Marija Veljković podelila je svoj porodični recept za pripremu novogodišnjih keksića
Marija Veljković podelila je svoj porodični recept za pripremu novogodišnjih keksićafoto: Printscreen/Instagram/mare.veljkovic

Popularna voditeljka i glumica Marija Veljković nedavno je otkrila u novogodišnjem intervjuu za Glossy da njena porodica i ona obožavaju sezonu praznika i uživaju u svim sitnicama koje čine obeležavanje Nove godine i Božića.


Mi se uvek mnogo radujemo i novogodišnjim i božićnim praznicima. Ja sam "tim Nova godina", a Rastko je "tim Božić", tako se delimo i što se tiče poklona i ukrasa (smeh). Meni su lepe ta energija i emocija koje inače nosi decembar, pa se radujem i kićenju jelke, i toplim čokoladama, i hladnoću i zimi, iako sam ja letnje dete. U takvoj atmosferi provodim ovu pripremu za praznike – rekla nam je Marija.


Ona je sada na Instagramu pokazala delić raspoloženja u njenom domu ovih dana, i to kako sa svojom decom priprema novogodišnje keksiće, a njen recept je veoma jednostavan.

Nisu savršeni, ali meni je najvažnije da smo ukrašavali zajedno – napisala je Marija, ponosna mama Rose, Đurađa i Neve.


Novogodišnji keksići Marije Veljković

 

Marija Veljković podelila je svoj porodični recept za pripremu novogodišnjih keksića
Marija Veljković podelila je svoj porodični recept za pripremu novogodišnjih keksićafoto: mare.veljkovic/Instagram

Sastojci


Za keksiće:

 

  • 3 jajeta
  • 180 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • malo cimeta
  • 250 g brašna


Za glazuru:

  • 2 belanceta
  • 200 g šećera u prahu
  • malo soka od limuna


Priprema

  1. Umutite cela jaja, pa im dodajte šećer i kesicu vanilin šećera.
  2. Kada dobijete kompaktnu smesu, ubacite brašno i cimet, pa umesite tako da dobijete testo koje nije lepljivo.
  3. Razvucite oklagijom i vadite modlicama oblike.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ivice ne porumene.
  5. Za to vreme, umutite sastojke za glazuru mikserom, pa ih sispajte u kesu za zamrzivač kojoj ćete potom odseći ivicu ili u špric za dekorisanje kolača.
  6. Kad se keksići ohlade, možete da ukrašavate glazurom.

Pogledajte tutorijal Marije Veljković za pripremu novogodišnji keksića.

 

 

 

makonda-tracker