njam

Stari domaći recept za mleveni paradajz: Neizostavan je deo mnogih specijaliteta iz kuhinje, a sprema ULTRALAKO

0

Mleveni paradajz je osnova za mnoge kuhinjske specijalitete. 

Mleveni paradajz je osnova za mnoga poznata jela
Mleveni paradajz je osnova za mnoga poznata jela foto: Shutterstock/Africa Studio

Ovo je recept sa sirovi mleveni paradajz. On je neizostavan u mnogim jelima, a može poslužiti i kao sos. Postoji niz jako ukusnih obroka koji jednostavno ne idu bez njega, kao što je na primer veliki broj jela sa zapečenim mesom. 

 

Ono što je jako dobra stvar kod mlevenog paradajza je to što se sprema veoma lako, a oplemeniće vaš ručak. 

 

SASTOJCI: 

 

Paradajz - 5 komada

Beli luk - 2 čena (nije neophodno, po izboru)

Maslinovo ulje - 2 kašike

So - po ukusu

Sveži crni biber - po ukusu

Peršun - po ukusu za aromu

Bosiljak -po ukusu, za aromu  

 

PRIPREMA:

 

Prvo operite paradajz, pa ih onda isecite na četvrtine i izvadite delove sa semenkama.

 

Iseckane delove paradajza stavite u blender, upalite ga i sačekajte da se napravi glatka smesa. Ako želite da u mlevenom paradajzu ostane malo komadića, onda blendirajte malo kraće.

 

Ukoliko volite beli luk, dodajete ga u ovom trenutku. Maslinovo ulje, so i biber se stavljaju po vašem ukusu. Opet blendirajte sve dok se napravi veoma glatka smesa.

 

Iseckani peršun ili / i bosiljak možete da dodate ako želite kako biste obogatili aromu. Blago promešajte smesu da se svi sastojci ravnomerno sjedine.

 

Kad sve bude gotovo, možete da dodate još neke začine ako želite. Nakon toga sipajte smesu posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru.

 

Imajte na umu da će mleveni paradajz biti svež naredna četiri dana, ne više od toga.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker