Možete je jesti toplu ili hladnu, podjednako je ukusna
Tokom toplih letnjih dana ništa ne prija kao lagana salata koja em što se brzo sprema, em što ne opterećuje varenje i daje nam energiju.
Jedna takva upravo je pred vama, a evo i kako da je spremite, a da na nju ne potrošite više od 15 minuta vremena.
Sve što vam je potrebno jesu makarone, malo povrća, začini i sve je spremno za tili čas.
Sastojci:
- 1 pakovanje paste
- malo čeri pradajza
- 1 krastavac
- malo kuvanih lebleblija
- rukola
- parče feta sira
- 1 limun
- malo spanaća
- so, biber, maslinovo ulje
- malo iseckanog peršuna
Priprema:
Pastu stavite da se kuva oko 7, 8 minuta, a potom je ocedite i ostavite da stoji kratko u hladnoj vodi. Za to vreme iseckajte povrće, pa procedite makarone i sipajte u posudu sa pokopcem.
Nakon paste u činiju sipajte iseckano povrće, dodajte leblebiju i sve ostale začine. Izmešajte, proverite da li je dovoljno slana. Ako je potrebno dodajte još malo začina, pa ostavite na kratko u frižider da se prohladi ukoliko volite hladnu.
Ako više preferirate da jedete toplu pastu odmah možete krenuti u akciju. Prijatno.