BEZ PRAŠKA ZA PECIVO

Potrebna su samo 2 sastojka: Proveren recept za domaće GRIZ KNEDLE za supu + TRIK da budu MEKE i VAZDUŠASTE

0

Nema ništa ukusnije od domaće supe, a ako je još i sa knedlama to je pun pogodak

foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer
foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer

Porodični ručak je ne samo zajednički obrok koji okuplja sve ukućane oko trpeze, već često i mnogo više od toga. 

 

Domaća supa kao jedno od najzdravijih jela i nešto što se svojevremeno podrazumevalo svakog dana čest je izbor i današnjih domaćica. 

 

Osim rezanaca u nju se mogu staviti i knedle, a one domaće su definitivno neprevaziđene. Evo jednog jednostavnog recepta za pravljenje knedli, koji su stare domaćice sačuvale za nas.

 

 

Potrebno je (za veliku šerpu):

 

  • 2 jaja
  • između 60 i 80 g griza

 

Priprema: 

 

U tanjir umućkajte jaja tako da budu baš penasta. To je važno da bi i same knedle bile vazdušaste i meke. Zatim postepeno dodajte malo po malo griza i kružnim pokretima mutite. Gustina treba da bude slična pudingu. 

 

Ono što je važno to je da griz dodajete po malo, jer griz malo nabubri kad se potopi u tečnost, pa nije dobro da smesa bude pregusta, jer će tada knedle biti tvrde. 

 

Knedle u domaćoj supi
Knedle u domaćoj supi foto: Sergii Koval/Shutterstock

 

Nakon što ste postigli željenu gustinu ostavite da odstoji 5 minuta, pa zatim kašičicu kojom ćete da vadite knedle potopite u ključalu supu. Zatim zagrabite knedle i lagano spuštajte. 

 

Dodatna napomena: Uvek birajte griz koji je sitniji, jer kad je krupan knedle nemaju dobru konzistenciju i često znaju da se zbog toga raspadnu. 

 

makonda-tracker