Krofne su uvek pravi izbor za poslasticu.
Praznični dani još uvek traju, a sa njima i naša želja da se opustimo i udovoljimo našim nepcima.
U ovim danima često dajemo sebi oduška i jedemo sve ono što inače ne bismo smeli, te vam ovog puta u skladu sa tim donosimo recept za najlepše moguće krofne.
Sastojci:
- 2 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 600 gr brasna
- 6 velikih kašika jogurta
- ulje za prženje
- šećer u prahu da biste uvaljali krofne
Priprema:
Jaja umutiti mikserom zajedno sa šećerom,pa dodati mleko i sve miksujući na srednjoj brzini.
Potom polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, papotom mešati drvenom kutlačom. Na samom kraju dodati jogurt.
Potom izručiti testo na površinu sa brašnom, pa mesiti dok testo ne prestane da se lpi.
Ne treba da vas brine što je testo meko, jer tako i treba da bude.
Potom razviti testo na debljinu od 1, 1,5 cm i manjom modlom vaditi krofne i ređati na papir, dok se sve testo ne utroši.
Potom pržiti u dubokom ulju dok ne porumene sa svih strana. Pržene krofne ređati na kuhinjsku krpu i pokriti ih dok se sve krofne ne isprže.
Gotove krofne uvaljati u prah šećer po želji.