(recept)

Za ljubitelje italijanske kuhinje LEPŠE NE POSTOJI! MEZZI PACCHERI CON ZUCCHINI, ručak koji će zadovoljiti sva čula

0

Jedan od najpopularnijih beogradskih restorana podelio je s nama recept za jelo u kojem njegovi posetioci rado uživaju, a učiniće da se za sekund osetite kao da ručate na obali Amalfija.

foto: Promo
foto: Promo

Ručak na italijanskog obali deluje kao najlepši mogući način da provedete spokojno popodne, a da biste doživeli takvo iskustvo više vam nisu neophodni sati vožnje. Zahvaljujući restoranu „Campania Pizza Gourmet“, u Beogradu je moguće osetiti autentični ukus juga Italije i uživati u specijalitetima koje nudi regija Kampanja.

 

Šarmantan restoran odlikuje ambijent kakav se retko sreće, prepun detalja iz amalfijske obale koji pružaju duh Apenina i morske obale. Na meniju ljupkog kutka ušuškanog na Novom Beogradu nalazi se veliki broj jela koja će učiniti da se osetite kao da uživate u prijatnom danu na italijanskom jugu, a samo neki od njih su jedina prava pizza Napoletana, pasta di Gragnano, costiera di Amalfi, limuncello di Sorrento...

 

Restoran „Campania Pizza Gourmet“ sa nama je podelio recept za jedan od svojih specijaliteta, a u pitanju je testenina s tikvicama i mocarelom - jelo po ukusu svih zaljubljenika u čarobnu italijansku kuhinju.

 

Jelo Mezzi paccheri con zucchini jedno je od omiljenih u beogradskom restoranu Campania Pizza Gourmet
Jelo Mezzi paccheri con zucchini jedno je od omiljenih u beogradskom restoranu Campania Pizza Gourmetfoto: Promo

MEZZI PACCHERI CON ZUCCHINI E SCAMORZA AFFUMICATA

za jednu porciju

 

Sastojci:

 

  • 100 g Pasta di Gragnano
  • 100 g tikvica
  • 60 g sira scarmoza (dimljena mozzarella)
  • 1 grančica sveže žalfije

 

Priprema

 

Pastu kuvati 13-14 minuta da bude al dente. Za to vreme iseckati tikvicu na kockice i prodinstati na maslinovom ulju zajedno sa čenom belog luka. Izrendati malo sira u tiganj preko tikvica da se dobije krema. Dodati listiće žalfi je i dinstati još malo. Spojiti sa skuvanom.

 

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

 

Campania Pizza Gourmet, MEZZI PACCHERI CON ZUCCHINI
foto: Promo

 

 

 

 

 

makonda-tracker