Pite su uvek pravo rešenje kada ne znate šta da napravite za doručak ili večeru.
Svi volimo pite sa različitim sastojcima, međutim, svima je sigurno najdraža ona sa sirom, još ako se radi o gužvari na turski način, verovatno da konkurencija i ne postoji.
Turski recepti su dosta zastupljeni u našim krajevima, a kako su naše kuhinje dosta slične, ovaj specijalitet ćete sigurno obožavati već pri prvom zalogaju.
Sastojci:
1 kg kora
2 jaja
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1l kisele vode
mrvljeni sir
Priprema:
Svaku koru pojedinačno nagužvajte baš kao u videu i savijte u lopticu, pa ređajte u pleh. Pomešajte sve sastojke za fil u jednu posudu i sipajte u pleh sa savijenim korama.
Pecite u rerni sve dok ne porumeni i poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom. Za ovakav način spremanja vam neće biti potrebno duže od pola sata, a uživaćete u nestvarnom ukusu.