Lažne vanilice predstavljaju pravi prolećni slatkiš.
![foto: Shutterstock / Peter Nadolski](/data/images/2022/04/14/14/338109_shutterstock-97039682_ff.jpg?ver=1649939997)
Iako se starinske vanilice najčešće pripremaju zimi, ove moderne, neki ih zovu lažne, osvojiće srca svih ljubitelja kremastih prolećnih slatkiša.
Za njihovu pripremu vam neće biti potrebno mnogo umeća, a ni vremena. Veoma su dekorativne i praktične, pa sa njima možete da ukrasite sto tokom rođendana.
I što je najvažnije, nisu lepe samo na oko već imaju i fantastičan ukus od kojeg se bude sva čula.
Šta ćekate, odmah ih isprobajte.
Potrebno je:
- 150 g maslaca
- 100 g neslanog krem sira
- 50 g šećera
- 175 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilinog šećera
- 36 komada okruglog keksa
- jagode
Priprema:
U činiji mikserom umutite omekšali maslac, krem sir i šećer da dobijete glatku masu. Posebno umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa je sastavite s prethodnom smesom.
Na keks stavite malo krema, pa seckane jagode i odozgo premažite kremom. Na kraju pokrijte drugim keksom. Tako uradite sa svim keksovima. Svaku vanilicu dekorišite kremom i seckanim jagodama.