Ukoliko ste ljubitelji ovog poznatog jela sa istoka, evo ga način kako možete da improvizujete pripremu istog, bez pirinča i algi, a da je uzgred i jako ukusno za jesti.
Zavrnite rukave i na jednostavan način pripremite ukusno jelo koje će biti odličan izbor za brzi i lagan obrok.
Sastojci:
- 1 krastavac
- tunjevina u komadićima
- pavlaka
- malo mirođije
- malo limuna
- 2 čena belog luka
Priprema:
U jednu posudu je potrebno prvo zamešati sastojke koje ćemo staviti kao nadev kasnije u deljke krastavca.
Dakle, stavite tunjevinu iz koje je neophodno iscediti ulje, a zatim u komadiće dodajte pavlaku, a nakon toga sve dobro promešajte.
Vreme je da u to dodate malo mirođije, trunku limunovog soka i sitno iseckan beli luk.
Kada to pomešate, vreme je da krastavac tanko isećete po dužini i od deljki napravite odlik pravougaonika, kao što su i alge sa kojima se rola suši.
Nakon toga urolajte krastavac i isecite na kolutiće koje želite. Možete ga umakati u soja sos!
Prijatno!