Ne treba vam mnogo sastojaka, biće gotova za tili čas, a moruznica je predivno posluženje uz kaficu.
Sastojci:
- 150-220 grama brašna
- 3 jajeta
- 50 grama šećera
- 2 kašike ulja
- 120 mililitara tople vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica limuntusa
- 1 kašičica praška za pecivo
- rendana kora pomorandže
- šećer u prahu
Priprema
Mikserom dobro umutiti jaja i postepeno im dodavati šećer s vanilinim šećerom, pa potom ulje i, na kraju, 150 grama brašna, pa dodati još po potrebi. Sve dobro promešati varjačom, sipati toplu vodu, limuntus i sodu bikardbonu, promešati i ostaviti da odstoji pola sata. Posudi rendanom korom pomorandže.
Potom peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Obavezno uradite test čačalicom ― ako je izvadite čistu, kolač je gotov!
Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.
Služite ohlađeno i uz kafu.
( Glossy )