razmislite dva puta

Da li je Keto dijeta za vas? Verovatno NIJE, a evo i zašto

0

Poznate ličnosti poput Kortni i Kim Kardašijan, Hali Beri i Rijane tvrde da im je Keto dijeta najviše pomogla da održe svoje linije, ali to ne znači da je ova dijeta i za vas.

pazite na odabir dijete
pazite na odabir dijetefoto: profimedia

Kontraverzni plan Keto dijete sastoji se u tome što nizak procenat ugljenih hidrata nadognađujete neverovatno velikim unosom proteina i masti. Da budemo precizni, ugljeni hidrati svode se na svega 30-40 grama. To je samo malo više od činije pahuljica ili dve banane.

 

Cilj Keto dijete jeste da izgubite masne naslage, ali to ne mora biti tačno. Evo šta kažu dokazi:

 

Ne zaboravite masnoće

 

Vašem telu je neophodna masnoća, to je činjenica. Masti pomažu vašem telu da apsorbuje vitamine i minerale iz hrane, na primer. Polinezasićene vrste su najbolje: to možete dobiti iz lešnika, avokada, ribe ili jaja. Masti predstavljaju 9 kalorija po gramu. U proteinima i ugljenim hidratima ćete naći 4 kalorije. Sa dijetom koja se bazira na mastima rizikujete da unesete mnogo više kalorija nego što treba, što može dovesti do dobitka na težini.

 

Ugljeni hidrati su obavezni

 

Ako ste zainteresovani da dobijete što više od svog treninga, morate unositi ugljene hidrate da biste dobili svoje "gorivo". Nije samo glukoza, šećer iz ugljenih hidrata, glavni izvor vaše koncentracije, već je, takođe, i supstanca koja vam pomaže pri treninzima i mišićima. Svako ko želi da poveća svoju snagu i mišićnu masu trebalo bi da izbegava ovaj pristup. Istraživanja pokazuju da dijete sa mnogo masti, a malo ugljenih hidrata dovode do gubljenja snage. Dijeta sa visokim unosom ugljenih hidrata pruža mnogo bolje rezultate. Uostalom, ako vaša svakodnevica podrazumeva aktivan život i redovan trening, onda Keto dijeta definitivno nije za vas.

 

Kalorije su ključ

 

Bilo da gubite ili dobijate kilograme jako je važno da razmišljate o kalorijama. Ako trošite više nego što unosite, onda ćete gubiti na težini. Da li te kalorije dolaze iz velike porcije ugljenih hidrata ili masti, to je irelevannto. Ono što je važno jeste da pravilno rasporedite svoje kalorije. To znači da proteini i dalje treba da budu na prvom mestu. Aminokiseline koje možete pronaći u pilećim grudima i ćuretini pomažu da vam se mišići obnove. Proteini takođe štite mišiće od viška kilograma, kome težite.

 

Poznate ličnosti koje drže Keto dijetu

 

Keto može funkcionisati, ali postoji caka. Neka istraživanja pokazuju da nizak unos ugljenih hidrata, a pak visok unos masti pomaže nekim ljudima, posebno onima koji pate od dijabetesa. Ako vi niste dijabetičar, onda će vaše telo tražiti više ugljenih hidrata.

 

Greška je pretpostaviti da mnogi ljudi treba da prate Keto rutinu. Keto dijeta kod nekih funkcioniše samo jer su kalorije svedene na minimum.


Razmislite dva puta da li je Keto dijeta za vas.

 

 

makonda-tracker