Za visoke temperature pravo rešenje će vam biti ovaj recept jer sa brzo topi u ustima
U vrelim letnjim danima, ova poslastica je pravi izlaz iz situacije, jer će vas u isto vreme rashladiti, a i oduševiti svojim ukusom. Zato ledenu kocku vredi probati!
Kora:
Preliv po kori:
- 350g šećera
- 1 renka vode da provri
Hladnu koru preliti vrućim sirupom.
Fil:
- 1/2l mleka da provri. U malo mleka razmutiti 9 kašika brašna, zatim 12 kašika šećera i 2 vanil - šećera sipati u mleko. Kada se ohladi sipati u prethodno umućen margarin.
Glazura:
- 100g čokolade, 50g maslaca, 3 kašike mleka, 3 kašike šećera. Izlomiti čokoladu i pomešati sa mlekom i šećerom. Mešati na umerenoj tempereturi dovoljno dugo da se šećer otopi do kraja. U glatku smesu dodati maslac. Glazuru odozgo preliti.