Rapsodija ukusa je ono po čemu je ova poslastica čuvena, a spoj crne čokolade, oraha, cimeta i ostalih opojnih mešavina će vas oduševiti.
Ukoliko ste ljubitelji slatkiša, ali vodite računa o holesterolu, liniji, šećeru u krvi, ovaj desert će biti pravi izbor za vas, jer ga mogu jesti čak i osobe koje su na režimu pravilne ishrane.
Sastojci:
150 grama tamne, belgijske čokolade
10 kašičica organskog kakaoa
150 grama mlevenih oraha
dve šolje organskog crnog brašna
dve kašićice cejlonskog cimeta
malo agava sirupa
malo džema od šljiva bez šećera
dve kašičice bagremovog meda
dve šolje lešnikovog mleka
malo mlake vode ukoliko smesa bude previše gusta
sveža nana za dekoraciju i mleveni orah
Priprema:
U dubokoj posudi pomešajte brašno, orah, kakao, cimet, orah, agava sirup, med, džem, lešnikovo mleko, a kada smesa bude homogena, dodajte otopljenju čokoladu i sve prespite u dublji pleh, a ostatak čokolade premažite odgore. Kolač pecite na 180 stepeni 20 minuta, a kada se ohladi ukrasite ga svežim listićima nane i mlevenim orasima.