topi se u ustima

PRAVI SE ZA 5 MINUTA, OBOŽAVAJU GA I DIJABETIČARI: Čokoladni kolač BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA kao iz poslastičarnice (RECEPT)

1

Veoma je ukusan, a daleko zdraviji od braunija koji se prave uz pomoć brašna

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako ste uvek u gužvi i nemate vremena za komplikovane slatkiše, ovaj recept je idealan za vas. Za pripremu vam je potrebno bukvalno pet minuta, a toliko je sočan i ukusan da ćete ga stalno praviti, piše Mondo.

 

Posebno je pogodan za dijabetičare, a u tom slučaju samo umesto "obične" čokolade za glazuru, koristite onu za dijabetičare.


Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • 4 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

 

Glazura:

 

  • 50 g čokolade
  • 45 ml mleka
  • 15 g putera

 

Priprema

 

Jaja razlupati, pa staviti u blender. Dodati iseckane banane, kakao i prašak za pecivo i dobro umutiti da se dobije glatka smesa. Izliti u nauljen kalup prečnika 14 cm i peći u mikrotalasnoj rerni 5-8 minuta.

 

Čokoladu preliti mlekom i dodati puter, pa sve zagrejati da se lepo istopi i sjedini. Pečen kolač prevrnuti na tacnu, pa preliti čokoladnom glazurom. Ostaviti da malo odstoji da upije čokoladu, seći i služiti.

 

 

makonda-tracker