oduševićete se

POSLASTICA ZA ALERGIČARE: Slatki i zdravi mafini bez ijednog alergena koje morate da probate (RECEPT)

0

Svima koji imaju nutritivne alergije ili imaju mališane s ovim problemom dobro je poznato da nije lako pronaći slatkiše koji su potpuno bezbedni i ujedno lepog ukusa

foto: Shutterstock, Shutterstock
foto: Shutterstock, Shutterstock

Sastojci:

 

  • 225g bezglutenskog brašna
  • 100g smeđeg šećera ili zaslađivača po izboru
  • 225ml kokosovog ili pirinčanog mleka
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike iseckanog suvog voća (mogu I kockice crne čokolade za one koji nisu alergični

 

Priprema

 

Pomešati mleko, ulje i šećer, malo promešati žicom, dodati brašno i prašak za pecivo I na kraju iseckano suvo voće.

 

Izmutiti i smesu sipati u korpice za mafine. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

 

Količinu šećera ili zaslađivača prilagodite svom ukusu.

 

 

makonda-tracker