Isprobajte tikvice na ovaj način i garantovano ćete ih pripremati čitavog leta
Sastojci:
1 veća mlada tikvica
3 jaja
so
3 kašike prezli
2 kašike brašna
1 kašika griza
4 kašike susama
malo mlevene paprike
malo kačkavalja
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listove i posoliti.
Ostaviti 15-20 minuta da odstoji, pa iscediti tečnost.
Jaja umutiti u činiji.
U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike.
Sve izmešati.
Tikvice posuti mešavinom prezli, zatim u jaja, pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.
Posuti ostatkom susama. Narendati kačkavalj.
Pecite 25 min na 200-220 stepeni.
Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete...
( Bakina kuhinja )