icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

NE TREBA VAM NI KAP ULJA: Hrskave pohovane tikvice iz rerne po receptu koji ćete obožavati

Podeli:

Isprobajte tikvice na ovaj način i garantovano ćete ih pripremati čitavog leta

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

1 veća mlada tikvica

3 jaja

so

3 kašike prezli

2 kašike brašna

1 kašika griza

4 kašike susama

malo mlevene paprike

malo kačkavalja

 

Priprema:

 

Tikvice iseći na tanke listove i posoliti.

 

Ostaviti 15-20 minuta da odstoji, pa iscediti tečnost.

 

Jaja umutiti u činiji.

 

U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike.

Sve izmešati.


Tikvice posuti mešavinom prezli, zatim u jaja, pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.


Posuti ostatkom susama. Narendati kačkavalj.

 

Pecite 25 min na 200-220 stepeni.

 

Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete...

 

 

Inicijalizacija u toku...