Možete služiti obrok sa sosom ili batatom kao prilog.
Sastojci:
1 kg lososa
hamalajska so
crni biber
mirođija
2 kašike kapara
1 kašika limunovog soka
3 kašike maslinovog ulja
korijander
12 kašika grubo iseckanih pistaća
kriška limuna, malo ruzmarina i nana za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite vatrostanu činiju u kojoj ćete peći losos. Papirnim ubrusom prekrijte filete lososa i tapkajte da izvučete iz ribe suvišnu vodu. Rukama utrljajte so i biber prema ukusu, ali imajte na umu da ćete na losos staviti usoljeni kapar. U manjoj činiji pomešajte mirođiju, korijander, kapare, sok od limuna i maslinovo ulje i time prelijte filete lososa. Zatim pospite ribu pistaćima. Kada je rerna zagrejana, pecite oko 10 minuta. Losos služite čim ste ga izvadili iz rerne.
Možete ga dekorisati kao što smo predložili ili napraviti sos od senfa i batata.