rapsodija ukusa

POZVALI STE GOSTE I ŽELITE DA IH ODUŠEVITE? Pripremite im vrsni LOSOS sa mirođijom, pistaćima i korijanderom!

0

Možete služiti obrok sa sosom ili batatom kao prilog.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg lososa 

hamalajska so

crni biber

mirođija

2 kašike kapara

1 kašika limunovog soka

3 kašike maslinovog ulja

korijander

12 kašika grubo iseckanih pistaća

kriška limuna, malo ruzmarina i nana za dekoraciju

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite vatrostanu činiju u kojoj ćete peći losos. Papirnim ubrusom prekrijte filete lososa i tapkajte da izvučete iz ribe suvišnu vodu. Rukama utrljajte so i biber prema ukusu, ali imajte na umu da ćete na losos staviti usoljeni kapar. U manjoj činiji pomešajte mirođiju,  korijander, kapare, sok od limuna i maslinovo ulje i time prelijte filete lososa. Zatim pospite ribu pistaćima. Kada je rerna zagrejana, pecite oko 10 minuta. Losos služite čim ste ga izvadili iz rerne.

 

Možete ga dekorisati kao što smo predložili ili napraviti sos od senfa i batata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker