Poznato nam je da je za svinjske prerađevine potrebno mnogo više vremena i posla, kako bi bili ispečeni na pravi način.
Kako biste pripremili sočne i meke odreske od svinjskog mesa, važno je da znate nekoliko proverenih caka.
Poznato je da je meso uvek ukusnije ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja će biti softanije i manje žilavo.
Ako ga dinstate, najbolje je da poklopite posudu kako bi se u posudi zadržala vlaga i praktično se “obarilo” u sopstvenim sokovima.
Ali postoji još jedan trik koji vam kuvari neće rado otkriti.
“Nikada ne uklanjajte kost sa odrezaka. Tokom procesa prženja, ova kost daje mesu izvanredan ukus. Potrebno je samo da napravite plitki rez duž kostiju. Tako će se meso dobro ispržiti, a kost će puštati svoje sokove i njima ‘zalivati’ meso”, objasnio je šef restorana “Goodman”.