Ukrasite uskršnju trpezu prelepim čokoladnim jajima sa kokosom, u kojima će najviše uživati najmlađi.
Sastojci:
235 g krem sira
30 g putera
500 g šećera u prahu
100 g kokosa
200 g otopljene čokolade
Priprema:
Krem sir i puter sobne temperature umutite. Zatim. dodajte šećer u prahu i kokos i nastavite da mutite. Pokrijte i ostavite u frižideru sat vremena.
Premažite ruke šećerom u prahu i uzimajte po malo smese, pa oblikujte jaja.
Stavite na pek papir, pa vratite u frižider na sat vremena. Uzmite štapić za ražnjić i zabodite u jaje od kokosa.
Umočite jaje u otopljenu čokoladu koja se prohladila. Neka se višak čokolade ocedi, pa zabodite štapić u stiropor ili već nešto po vašem izobru, da stoji uspravno dok se čokolada ne osuši.