Ukusni Rafaelo čizkejk od deset sastojaka priprema se za pola sata, a kada ga jednom probate, pravićete ga redovno!
Sastojci (za 12 porcija)
300 g keksa po izboru
125 g maslaca
2 paketića pudinga od vanile
100 g šećera
150 ml hladnog mleka
500 ml slatke pavlake
250 g maskarponea
200 g bele čokolade za kuvanje
200 g kokosa
100 g listića badema
Priprema
1. Keks usitnite u blenderu, dodajte maslac i sjedinite. Kalup za torte razmere 26 cm premažite s malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smesu od keksa.
2. Pripremite nadev tako da u jednu posudu ubacite oba pudinga od vanile, šećer u prahu i mleko. Sastojke dobro izmešajte kako vam ne bi ostalo grudvica.
3. U manji lonac dodajte 450 ml slatke pavlake i zakuvajte, zatim postepeno dodajte smesu s pudingom mešajući sve vreme. Kuvajte mešajući nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, zatim sklonite s vatre.
4. U vruć krem dodajte čokoladu za kuvanje, dobro izmešajte, zatim dodajte i maskarpone i ponovo dobro izmešajte. Umešajte i kokos, zatim smesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.
5. U manjem loncu zagrejte preostalih 50 ml slatke pavlake, dodajte belu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, mešajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.
6. Ponovo izmešajte, zalijte tortu i glazuru ravnomerno rasporedite po površini kolača, okrećući kalup. Posipajte listićima badema ili kokosom i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se čizkejk stisnuo.
Pre sečenja ostavite ga 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Secite i poslužite.