RECEPT

POSNA KREM-ČORBICA OD KARFIOLA: Dodajte ove mirisne ZAČINE i uživajte u zdravom obroku očaravajućeg UKUSA!

0

Ne znajući pravi način da ga začine, mnogi karfiol izbegavaju zbog njegovog oštrog ukusa. No, šteta je ne iskoristiti blagodeti ovog zdravog povrća.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predstavljamo vam recept za posnu čorbicu od karfiola, sa mirisnim začinima. Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

 

Sastojci:

 

glavica karfiola
četiri krompira
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka
litar povrtne supe od kocke
kari u prahu
tucana ljuta paprika
so, biber
maslinovo ulje


Priprema:

 

Uključite rernu na 200 stepeni. Karfiol očistite, razdvojite na cvetove, ubacite u pleh i pecite dok lepo ne porumeni i postane mekan. U međuvremenu, izdinstajte na maslinovom ulju sitno seckani crni luk, krompir oljuštite i isecite na kockice.


Luku dodajte seckani beli luk, zatim začine - kašičicu karija, prstohvat ljute paprike. Nalijte sa oko dva decilitra supe, a zatim dodajte krompir i pustite da proključa. Ulijte ostatak supe i dodajte pečeni karfiol.


Kada se krompir skuva, čorbicu usitnite u blenderu do željene gustine, pa začinite solju i biberom.

 

 

makonda-tracker