icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

KAKO VAM SE ČINI?

POSLUŽITE GOSTE NEODOLJIVIM TESTOM: Mekane KIFLICE sa mlevenim mesom i aromatičnim začinima!

Podeli:

Kada budete probali ovaj recept, sigurni smo da će vam postati omiljeni.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

100 ml mleka

100 ml vode

100 ml ulja

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica suvog kvasca

oko 500 g brašna

 

Za nadev:

 

200 g mlevenog junećeg mesa

50 g rendanog kačkavalja

korijander

majčina dušica

peršun

crni biber

muskatni orašćić

aleva paprika

susam

 

Priprema:

 

U odgorajuću posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so, šećer, izmešati, dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu te umesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Za to vreme, meso propržiti na zagrejanom ulju, začiniti po ukusu,  te ostaviti da se ohladi. U smesu umešati rendani kačkavalj i sve dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i seći trouglove. Na svaki staviti po malo nadeva od mesa i kačkavalja. Uviti u kiflice, ređati u pleh obložen pek-papirom. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancima i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

 

Kiflice, Kifla
foto: Shutterstock

 

Inicijalizacija u toku...