Zaboravite na emulgatore, aditive i šećere, koji nam loše utiču na zdravlje.
Sastojci:
500 grama integralnog brašna
2 kašike mlevenog semena
lana 2 kašike maslinovog ulja
2 kašike čia semena
480 ml tople vode
2 kašičice meda
himalajska so ili kalijumova
10g suvog kvasca
Za posipanje:
susam, čia, lan, semenke bundeve ili suncokreta (ukoliko imate)
Priprema:
U duboku posudu usuti integralno brašno, napraviti udubljenje u sredini i sipati kvasac, seme lana, čiu, med, so, susam i toplu vodu. Promešati varjačom (testo je lepljivo) i usuti u kalup ili vatrostalnu činiju (namazanu maslinovim uljem i posutu brašnom). Odgore posuti semenke i ostaviti pola sata da testo nadođe. Uključiti rernu na 200 stepeni i peći hleb 30 minuta. Kada se izvadi, prekriti ga još 15 minuta kuhinjskom krpom.