icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NEKA ZDRAVE NAVIKE KRENU VEĆ DANAS: Najzdraviji INTEGRALNI HLEB, sa semenkama lana, medom i maslinovim uljem!

Podeli:

Zaboravite na emulgatore, aditive i šećere, koji nam loše utiču na zdravlje.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

500 grama integralnog brašna

2 kašike mlevenog semena

lana 2 kašike maslinovog ulja

2 kašike čia semena

480 ml tople vode

2 kašičice meda

himalajska so ili kalijumova

10g suvog kvasca

 

Za posipanje:

 

susam, čia, lan, semenke bundeve ili suncokreta (ukoliko imate)

 

Priprema:

 

U duboku posudu usuti integralno brašno, napraviti udubljenje u sredini i sipati kvasac, seme lana, čiu, med, so, susam i toplu vodu. Promešati varjačom (testo je lepljivo) i usuti u kalup ili vatrostalnu činiju (namazanu maslinovim uljem i posutu brašnom). Odgore posuti semenke i ostaviti pola sata da testo nadođe. Uključiti rernu na 200 stepeni i peći hleb 30 minuta. Kada se izvadi, prekriti ga još 15 minuta kuhinjskom krpom.

 

Hleb, domaći hleb, hrana
foto: Profimedia

 

Inicijalizacija u toku...