Želite da se zasladite na brzinu, a niste preterano vešti u kuhinji? Ovaj recept će vam se dopasti!
Sastojci:
- 400 grama jogurta
- 2 jaja
- 150 grama šećera
- 200 grama brašna
- Kašičica i po praška za pecivo
- Kora jednog limuna
- 80 grama maslaca
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca, i šećer otprilike na pola, piše Mondo. Umutite žumanca, maslac, šećer i koru limuna, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, podelite ga na dva jednaka dela i stavite u frižider umotano u providnu foliju.
Zagrejte rernu na 180, pleh podmažite ili stavite papir za pečenje. Belanca, ostatak šećera i jogurt umutite u gusti krem.
Polovinu testa razvaljajte i stavite na dno pleha, prelijte krem, a potom drugu polovinu testa izrendajte po površini krema, tako da dobijete neravni sloj. Pecite u rerni oko 35 minuta, pre služenja pospite prah šećerom.
( Izvor: Mondo.rs )