icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sve već imate u kuhinji

GLAVNI SASTOJAK ĆE VAS IZNENADITI: Kremaste kocke koje i početnicima ispadnu kao u poslastičarnici (RECEPT)

Podeli:

Želite da se zasladite na brzinu, a niste preterano vešti u kuhinji? Ovaj recept će vam se dopasti!

foto: YOUTUBE/THEPERFECTREFUGE, Printscreen
foto: YOUTUBE/THEPERFECTREFUGE, Printscreen

Sastojci:

 

  • 400 grama jogurta
  • 2 jaja
  • 150 grama šećera
  • 200 grama brašna
  • Kašičica i po praška za pecivo
  • Kora jednog limuna
  • 80 grama maslaca

 

Priprema

 

Odvojte žumanca od belanaca, i šećer otprilike na pola, piše Mondo. Umutite žumanca, maslac, šećer i koru limuna, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, podelite ga na dva jednaka dela i stavite u frižider umotano u providnu foliju.

 

Zagrejte rernu na 180, pleh podmažite ili stavite papir za pečenje. Belanca, ostatak šećera i jogurt umutite u gusti krem.

 

Polovinu testa razvaljajte i stavite na dno pleha, prelijte krem, a potom drugu polovinu testa izrendajte po površini krema, tako da dobijete neravni sloj. Pecite u rerni oko 35 minuta, pre služenja pospite prah šećerom.

 

 

Inicijalizacija u toku...