Prave se bez previše muke, a ukus im je izvanredan!
Faširane šnicle ili šnicle na kašiku možete da služite sa krompirom, rižom, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 4 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 1 dcl kisele vode
- mast ili ulje za prženje
- 1 kašika peršunovog lista
Priprema
Pomešajte meso, sitno seckan crni i beli luk, peršun, so, biber, začin, prašak za pecivo, ulje, brašno, jaja i sve dobro sjedinite viljuškom. Na kraju dodajte kiselu vodu, promešajte i ostavite sat vremana u frižideru.
Zagrejati u tiganju mast ili ulje, pa kašikom vadite smesu i ređajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni.
( Izvor: oklagija.rs )