tajna je u začinima

OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najsočnije FAŠIRANE ŠNICLE iz gurmanskih snova koje uspevaju svima (RECEPT)

0

Prave se bez previše muke, a ukus im je izvanredan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Faširane šnicle ili šnicle na kašiku možete da služite sa krompirom, rižom, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom.

 

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 4 jajeta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 dcl kisele vode
  • mast ili ulje za prženje
  • 1 kašika peršunovog lista


Priprema


Pomešajte meso, sitno seckan crni i beli luk, peršun, so, biber, začin, prašak za pecivo, ulje, brašno, jaja i sve dobro sjedinite viljuškom. Na kraju dodajte kiselu vodu, promešajte i ostavite sat vremana u frižideru.


Zagrejati u tiganju mast ili ulje, pa kašikom vadite smesu i ređajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni.

 


 

 

makonda-tracker