icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

OČARAVAJUĆI SPOJ UKUSA: Japanska torta sa višnjama i čokoladom kakvu do sada NISTE PROBALI!

Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

400 g čokolade sa rižom
150 ml slatke pavlake
250 g sira mascarponea
kora od limuna
150 g višanja iz kompota
1 šlag krem od vanile
2 krem šlaga od čokolade
350 ml mleka

 

Za ukrašavanje:

 

1 krem šlag od vanile
125 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje

 

Priprema

 

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati, piše Stvar ukusa.

 

Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje dva sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna.

 

Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek-papir.

 

Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu s kesice i ukrasiti tortu.