Čak i početnici će moći da je naprave sami i oduševe čitavu porodicu.
![foto: Profimedia](/data/images/2016/10/03/10/138775_profimedia0101251476_ff.jpg?ver=1612283842)
Sastojci:
500 grama junećeg mesa
150g pančete
dve kašičice aleve paprike
dve glavice crvenog luka
kilogram krompira
čen belog luka
ruzmarin
peršun
maslinovo ulje
začin c
Preliv:
2 jaja
pola šolje mleka
pola šolje pavlake
Priprema:
Iseckajte crni luk i prodinstajte sa junećim mesom i pančetom na maslinovom ulju, nakon toga dodajte alevu papriku, ruzmarin, peršun i čen belog luka, to dobro sjedinite i ostavite po strani. Krompir isecite na kolutove i dodajte maslinovo ulje i začin c na njega.
Vatrostalnu činiju pouljite maslinovim uljem i ređajte red krompira, red mesa do god ne potrošite materijal. Pecite 45 minuta na 180 stepeni, a za to vreme napravite preliv od jaja, mleka i pavlake. Izvadite iz rerne polijte smesu i vratite da se peče još pola sata.
Musaku možete služiti uz pinđur, ajvar ili šarenu salatu.
![Musaka](/data/images/2018/03/01/15/216285_profimedia0324843837_ff.jpg?ver=1612284331)