icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

da li ste znali?

OVO JE NAJUKUSNIJI RUČAK KOJI MOŽETE PROBATI: Neodoljiva MUSAKA sa krompirom, pančetom, ruzmarinom i belim lukom! (FOTO)

Podeli:

Čak i početnici će moći da je naprave sami i oduševe čitavu porodicu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

 

500 grama junećeg mesa

150g pančete

dve kašičice aleve paprike 

dve glavice crvenog luka

kilogram krompira

čen belog luka

ruzmarin

peršun

maslinovo ulje

začin c

 

Preliv: 

 

2 jaja

pola šolje mleka

pola šolje pavlake

 

 

Priprema:

 

Iseckajte crni luk i prodinstajte sa junećim mesom i pančetom na maslinovom ulju, nakon toga dodajte alevu papriku, ruzmarin, peršun i čen belog luka, to dobro sjedinite i ostavite po strani. Krompir isecite na kolutove i dodajte maslinovo ulje i začin c na njega.

 

Vatrostalnu činiju pouljite maslinovim uljem i ređajte red krompira, red mesa do god ne potrošite materijal. Pecite 45 minuta na 180 stepeni, a za to vreme napravite preliv od jaja, mleka i pavlake. Izvadite iz rerne polijte smesu i vratite da se peče još pola sata. 

 

Musaku možete služiti uz pinđur, ajvar ili šarenu salatu.

 

Musaka
foto: Profimedia

 

Inicijalizacija u toku...