icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UŽIVAJTE U UKUSU

RUČAK KOJI SE DUGO PAMTI: Aromatične LOVAČKE ŠNICLE probudiće vam SVA čula (RECEPT)

Podeli:

Predlog za fantastičan ručak koji će se dopasti svim ljubiteljima mesa

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

3 šnicle po izboru
200 gr šampinjona
200 ml belog vina
300 ml vode (po potrebi još malo)
2 kašike brašna
3 čena belog luka
bibera, soli
peršunov list

ulje

Priprema:


Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 minuta. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk.


Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli, bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti...

Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.

Pred kraj dodati seckani peršun.

 

 

Inicijalizacija u toku...