bakin recept

NE ZNA SE DA LI JE BOLJA KAO DORUČAK ILI VEČERA: Slana štrudla sa šunkom i čvarcima ODUŠEVIĆE i ukućane i goste

0

Fenomenalna slana štrudla nestaće sa stola za tili čas!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

450-500 gr brašna

200 ml kiselog mleka

100 ml mleka

15 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

1 jaje

1 žumance za premazivanje

100 gr mlevenih čvaraka

100 gr šunke

 

štrudla
foto: Bakina kuhinja


Priprema:

 

U mleku razmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe, sipati u vanglu, ubaciti jaje, kiselo mleko, brašno, dodati i malo soli da testo bude glatko, ne mnogo tvrdo.

Pokriti da naraste, pa ga istresti na sto, malo ga obraditi rukama, pa ga ponovo pokriti da odmori 15 min. Čvarke i šunku usitniti u blenderu i još malo rukama.

Razviti testo pola cm, pa ga premazati čvarcima i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obložen pek-papirom.

Ostaviti pokrivenu štrudlu 20 minuta, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni C, pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 min. Seći isključivo ohlađenu.

 

 

 

makonda-tracker