recept

POSNA POSLASTICA KOJU MORATE PROBATI! Očaravajuća MEDENA SRCA s kafom i rumom

0

Poslužite svojim prijateljima i porodici nešto potpuno drugačije!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

250 g meda
100 g mlevenih lešnika
300 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih oraha
125 g šećera
100 g marcipana
2 kašike ruma
prstohvat kardamoma
kašika espreso kafe
300 g posne čokolade
šarena šećerna srca za ukrašavanje

 

Priprema

 

Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

 

U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.

 

Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.


Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.

 

Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.

 

 

makonda-tracker