Poslužite svojim prijateljima i porodici nešto potpuno drugačije!
Sastojci:
250 g meda
100 g mlevenih lešnika
300 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih oraha
125 g šećera
100 g marcipana
2 kašike ruma
prstohvat kardamoma
kašika espreso kafe
300 g posne čokolade
šarena šećerna srca za ukrašavanje
Priprema
Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.
Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.
Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.