Posni ručak koji fenomenalno ide uz kuvane rezance...
Potrebno je:
600 gr ribe po izboru
1 veća glavica crnog luka
mešavina smrznutog povrća
3 paprike sveže crvene
50 ml kuvanog paradajza
3-4 lista lorbera
crvena mlevena slatka i tucana ljuta paprika
biber, ulje, so
list i stablo celera
3 veća krompira
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera, pašknata, može i šaka graška) Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.
Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.
Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.
Posoliti, pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš ređi. Dodati peršunov list i isključiti.