Ova interesantna pita se često pravi u Grčkoj, jednostavna je i jako ukusna. Potrebno je malo namirnica da dobijete lep doručak, užinu ili večeru.
Potrebno je:
300-400 gr tankih gotovih kora
2-3 jaja
200 gr tvrđeg sira
1/2 praška za pecivo
300 ml mleka
3-4 kašike griza
Priprema:
Skuvati griz u mleku, pa ga pokriti folijom i ostaviti da se prohladi. U činiju razbiti jaja sa praškom za pecivo, dodati sir i izdrobiti grubo.
Ubaciti ohlađen griz i sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh premazati, veličine 22 cm, poslagati 3 kore jednu preko druge i svaku premazati uljem.
Dodati pola nadeva, rasporediti, pa opet složiti par kora i prskati ulje. Ubaciti drugi deo nadeva i opet tri kore i pokriti zadnjom korom i "ušuškati" pitu .
Iseći je nožem na željene komade i premazati uzljem. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min da se lepo ispeče. Služiti toplu.