RECEPT

ZA POČETNIKE U KUHINJI, ZAUZETE DOMAĆICE I ONE KOJI POSTE: Brzo i zasitno jelo sa testeninom, tunjevinom i prazilukom

0

Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Recept je namenjen za početnike u kuvanju, ali i za sve one koji poste. Odlično i veoma brzo rešenje za ručak ili večeru.

Potrebno je:


300 gr testenine
1/2 praziluka
ulje maslinovo
100 ml kuvanog paradajza (može kečap)
začin, so biber
1 konzerva tunjevine

Testeninu skuvati (špagete, sve vrste rezanaca, makarona itd.).

Kuvanu testeninu ocediti.

 

Na ulju propržiti praziluk da lepo omekša, dodati začin suvi, soli, bibera, kuvanog paradajza i pustiti da ukrčka i ispari tečnost.

Na kraju dodati tunjevinu, pa i nju malo prodinstati. Sipati preko testenine i uživati u svakom zalogaju...

 

 


 

makonda-tracker