Napokon nam je stiglo ono najslađe doba – doba toplih, finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Kao kesten pire, pečene, kuvane, u kolačima, tortama, u slanim, slatkim pa i slatko-slanim kombinacijama.
Mogućnosti su neograničene, a ako ste i vi, kao i mi, obožavatelji ovog najpoznatijegjesenjskog ploda, mogli biste se radovati nakon što pogledate ovaj jednostavan recept za tortu od kestena i čokolade. A ono što je najbolje od svega jeste činjenica da tokom pripreme ove torte ne morate čak ni rernu da upalite i gotova je jako, jako brzo.
Potrebno ju je samo dobro rashladiti.
Sastojci za biskvit:
150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samleti), 100 g mlevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mleka
Sastojci za fil:
100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma
Sastojci za premaz:
200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.