po bakinom receptu

SLASNI DORUČAK KOJI SE LAKO PRAVI: Sočni slatki mafini — BEZ BRAŠNA (RECEPT)

0

Ukoliko volite, možete ih puniti džemom, a svakako su vrlo ukusni!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

3 jaja

2 šolje griza (šolje od 100 gr)

1 šolja kokosa

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šolja suvog grožđa

200 ml jogurta

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

korica limuna

sok od limuna

1 šolja vode

 

Priprema:

 

Umutiti jaja, sa dve kašike šećera, dodati griz sa praškom za pecivo, kokos, ulje, suvo grožđe, koricu limuna i sve dobro izmešati.

 

Puniti kalupe i peći na 190 stepeni C oko 30 min.

 

Dok se kolač peče, ušpinovati šećer sa vodom u koji dodajemo vanilin šećer i pola limuna kriške.

 

Sirup prohladiti, pa kad se kolač ispeče, izvaditi iz kalupa u neki sud i preliti.

 

Ako kalupi imaju rupice na sredini napunite voćnim džemom.

 

 

 

makonda-tracker