Ukoliko volite, možete ih puniti džemom, a svakako su vrlo ukusni!
Potrebno je:
3 jaja
2 šolje griza (šolje od 100 gr)
1 šolja kokosa
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja suvog grožđa
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
korica limuna
sok od limuna
1 šolja vode
Priprema:
Umutiti jaja, sa dve kašike šećera, dodati griz sa praškom za pecivo, kokos, ulje, suvo grožđe, koricu limuna i sve dobro izmešati.
Puniti kalupe i peći na 190 stepeni C oko 30 min.
Dok se kolač peče, ušpinovati šećer sa vodom u koji dodajemo vanilin šećer i pola limuna kriške.
Sirup prohladiti, pa kad se kolač ispeče, izvaditi iz kalupa u neki sud i preliti.
Ako kalupi imaju rupice na sredini napunite voćnim džemom.
( Bakina kuhinja )