Prave se jednostavno, a jedu brzo!

Potrebno je:
300 ml mleka
kockica maslaca
1 veće jaje
1 kašičica šećera
malo soli
Za nadev:
100 gr sira
1 belance
1 žumance za premazivanje
susam, krupna so

Priprema:
U mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, jaje i rastopljen maslac.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da poraste, pa razviti na stolu pravougaonik za cm debljine. Većom čašom vaditi krofne.
Svaku krofnu iseći na 4 dela kao na videu ispod.
U sredinu staviti sir u koji ste dodali belance Svaki trouglić savijati ka sredini u krug, čineći cvet.
Ređati u papirne korpice, pa u kalup za mafine. Ostaviti da porastu, premazati žumancetom i posuti semenkama.
Peći na 220 stepeni C oko 25-30 min. Pokriti da "odmore".