Bez obzira na to postite li ili izbegavate mleko i jaja zbog alergije neog člana porodice, ovo je recept koji morate probati što pre
Sastojci:
- 150g bezglutenskog brašna
- 3 jabuke (zlatni delišes na primer)
- 3 kašike ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 kafene kašičice bikarbon sode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 puna kašičica cimeta
- 1 kašika vode
- prstohvat soli
- sok od pola limuna
- 2 kašike iseckanog suvog voća (suvo grožđe, kajsije,šljive)
- Za one koji nisu alergični, mogu se dodati iseckani bademi.
Priprema
Jabuke iseći na listiće i preliti sokom od limuna. U činiji pomešati brašno i suve začine. Dodati jabuke, ulje, vodu i jabukovo sirće pa rukama dobro sve izgnječiti da jabuke puste sok. Dodati iseckano suvo voće.
Sve još jednom izmešati i sipati u kalup obložen papirom za pečenje. Rukama rastanjiti smesu i peći u rerni zagrejanoj na 175°C oko 25 minuta (dužini pečenja prilagodite vašoj rerni).
Ako želite slađi kolač dodajte malo meda, sirup od agave ili kokosov šećer.
( Izvor: alergija i ja )