icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prosto, a fenomenalno

RUČAK ZA SAMO 10 MINUTA! Punjeni pečeni krompir s najukusnijim sosom i sirom (RECEPT)

Bez obzira na to spremate li za sebe ili planirate interesantan ručak za goste, ovo jelo je sjajan izbor jer se priprema brzo i lako, a ukus je izvanredan

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Priprema ovog jela je izuzetno brza, a dok se ono posle peče u rerni, vi imate vremena da postavite sto i eventualno dodate ručku supu i desert, piše Lepa&Srećna.


Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 600 gr paradajza
  • 150 gr sira
  • 50 gr pesto sosa
  • peršun, so i biber
  • po želji začini
  • ulje


Priprema

 

Dobro operite krompir i izbušite koru viljuškom na više mesta. Premažite uljem.

Stavite pek-papir u pleh i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

 

Za to vreme isecite paradajz na četvrtine, posolite i pospite uljem pa dobro promešajte.

 

Krompir premestite na jednu stranu pleha, paradajz sipajte na drugu stranu i pecite još pola sata.

 

Proverite da li je krompir pečen (da se lako otvara oštrim nožem), pa svaki rasecite "na krst".

 

Karamelizovani paradajz dobro izgnječite viljuškom, pomešajte sa peršunom (možete dodati i beli luk ako volite), pa sipajte taj sos u svaki krompir.

Pospite sirom po ukusu (lepo se slaže rikota ili mekši prevreli sir) i poslužite.